Skip to content
L?s Om Lavt Selvv?rd

Selvtillid, selvværd og selvfølelse er begreber der ofte bruges i flæng. De 3 begreber dækker dog over forskellige psykiske tilstande, men de har det tilfælles, at de vedrører dine negative eller positive følelser og tanker om dig selv – din værdi, den du er, og det du gør.

Selvtillid

Selvtillid er et udtryk for din tillid til dine egne evner og handler om præstation (det du gør)

Det er et spørgsmål om, hvad du selv tror, du kan. Har du selvtillid, så tør du vise, hvem du er. Du stoler på dine egne kompetencer, og du tør bruge dem.

Selvfølelse

Begrebet selvfølelse handler om, hvordan det føles at være dig (den du er).

Det er altså det, der sker inde i dig – i din egen indre verden. Hvad du mærker, og hvad du føler. Om du for eksempel kan mærke glæde eller vrede. Da følelser sidder i kroppen og ikke i hovedet, er det selvsagt vigtigt, at du kan mærke, hvad der sker i din krop.

Er du ikke så god til at stå ved dig selv, og lader du måske sågar andre træde over dine grænser, kan det gå ud over dit selvværd.

Selvværd

At have selvværd vil sige, at du føler dig værdig til kærlighed og respekt både fra dig selv og fra andre. Det handler om din selvopfattelse, og hvilken værdi du giver dig selv.
Har du lavt selvværd er du måske aldrig blevet bekræftet, forstået eller set som barn. Måske havde en af dine forældre lavt selvværd. Måske er/var du mobbeoffer. Eller måske har du været igennem en fyring eller skilsmisse, der har sat negative spor i dit selvværd.

Du kan sagtens have et lavt selvværd og en god selvtillid samtidig. Forestil dig, at du har lavet en lækker middag. Du ved, du er dygtig til at lave mad, så din selvtillid er god mens du står i køkkenet. Når du serverer maden for dine gæster, kan du imidlertid ikke tage imod ros, for det du har lavet. Dit dårlige selvværd forbyder dig nemlig at tro på, at du fortjener anerkendelsen.

Bedre selvværd med hypnose

Et lavt selvværd kan give sig udtryk i stress, depression, angst samt en følelse af ikke at fortjene kærlighed. Derfor er der god grund til at arbejde med at højne selvværdet og selvfølelsen.

Vi bruger både psykoterapi og hypnose (hypnoterapi) i behandlingen, når du kommer til Kolding Hypnoseklinik med et lavt selvværd.

ANDRE BEHANDLINGER

Back To Top