Skip to content
Behandling Af Alkoholproblem

Alkoholafhængighed er en alvorlig tilstand, og i Danmark er alkohol det største rusmiddelproblem af dem alle. Har du et overforbrug af alkohol? Eller er du med-alkoholiker? Det er aldrig for sent at gøre noget ved det!

Mindst 10% af den voksne befolkning i Danmark formodes at drikke så meget, at det kan give helbredsproblemer og afhængighed af alkohol.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er højrisikogrænsen for det ugentlige indtag af alkohol maksimum 14 genstande for kvinder og 21 for mænd. Så drikker du mere end den anbefalede grænse, vil det være en god idé for dig at vurdere på dit alkoholforbrug. Grænsen for, hvornår du vil blive betegnet som alkoholiker, er nemlig individuel.

Har du er alkoholproblem?

Det ligger i den danske kultur at drikke alkohol, og det er for de fleste voksne helt naturligt at indtage alkoholiske drikke med jævne mellemrum og særligt til fest. Der, hvor det går helt galt, er når alkoholen bliver styrende, og du taber kontrollen. Når du for eksempel skal drikke mere og mere for at opnå samme effekt, eller du trækker dig fra sociale aktiviteter og forpligtelser.

Du kan skjule dit problem for andre en rum tid ved at nedtone din spritånde med tyggegummi eller pastiller, og du kan gemme flaskerne så godt, at kun du kan finde dem igen. Du vil dog blive opdaget før eller siden.

Nogen venter med at sætte ind til de mister deres job, eller til økonomien er kørt i sænk. Eller til når venner og familie begynder at trække sig. Nogen får aldrig taget hånd om det og giver op. Jo før du gør noget ved det, jo nemmere er det at komme ud af alkoholens favntag igen.

Behandling af alkoholproblem

Når du skal i en behandling for alkoholproblem, er det vigtigt, at du har været fri af alle rusmidler (alkohol, medicin, euforiserende stoffer og lignende) i 24 timer forinden. Du skal altså være helt ædru, når du ankommer til klinikken.

Via en psykoterapeutisk samtale afdækker vi sammen årsag, omfang og andre relevante spørgsmål i forhold til dit forbrug. I den derpå følgende hypnoterapi, vil vi i samarbejde med din underbevidsthed neutralisere alle negative oplevelser med alkoholen.

Påregn 4-5 sessioner før dine forandringer er varige. Det er et absolut must, at du ikke drikker alkohol i behandlingsforløbet. Alt andet lige, vil det nu også være meget nemmere for dig at lade være.

OBS: Vi har naturligvis tavshedspligt

ANDRE BEHANDLINGER

Back To Top