Skip to content
L?s Om ADHD

ADHD og ADD er kroniske lidelser, der skyldes en fejl i hjernens funktioner. En tilstand som du med den rette forståelse og støtte, kan du lære at leve positivt med. Lidelsen opdages som regel, når du er barn, men den kan fortsætte ind i voksenlivet.

ADHD

Har du ADHD har du sikkert svært ved at fastholde opmærksomheden, og du kan ikke koncentrere dig ret længe ad gangen. Du har uro i kroppen, svært ved at styre dine impulser og gribes jævnligt af hyperaktivitet.

Er du eller dit barn svært ramt, vil symptomerne være meget tydelige, og de vil sikkert være opdaget tidligt i barndommen. Er du lettere ramt, er du måske først blevet diagnosticeret som voksen. ADHD rammer flere drenge end piger.

ADD

ADD er en bestemt type af ADHD, der ikke indebærer hyperaktivitet. Har du ADD, har du altså opmærksomhedsforstyrrelserne, men du er mere stille, end de der har ADHD. Derfor er det sværere for andre at se dine vanskelligheder.

ADD rammer mere ligeligt mellem kønnene og med en lille overvægt til piger og kvinder.

Følgevirkninger af ADHD og ADD

Som følge af lidelsen ses ofte en række af andre problematikker. Du kan føle dig fanget, fastlåst eller tvunget til at gøre noget, som du ikke ønsker – som for eksempel at sidde stille. Du kan have søvnproblemer og udviklings- eller indlæringsproblemer.

Du kan plages af kedsomhed og frustration, der eventuelt kan give sig udtryk i aggression, angst eller depression.

Du ved nemlig ikke, hvordan du skal udtrykke dine følelser, eller hvordan du skal indvie dine nære i, hvordan det er at være dig. Derfor kan du føle dig forkert, misforstået eller uelsket.

ADD og ADHD behandling i Kolding

For et barn med ADHD eller ADD er det særdeles vigtigt at blive støttet og forstået. Og for alle med lidelsen, er det vigtigt at forstå sig selv og at få indsigt i, hvordan man kan leve positivt med lidelsen.

Via psykoterapeutisk samtale kan vi tilbyde dig eller dit barn støtte og give dig værktøjer til at komme godt videre i livet. Derudover bruger vi hypnoterapi til at forløse de dårlige oplevelser, der med tiden og som et resultat af lidelsen, er lagret i din krop

Vi har stor erfaring i at have børn og unge i terapi.

ANDRE BEHANDLINGER

Back To Top