Skip to content
L?s Mere Om S?vnl?shed

Kan du ikke falde i søvn? Vågner du mange gange i løbet af natten? Eller føler du aldrig rigtig udhvilet?
Hvis du lider af søvnløshed, så er du ikke alene. Rigtig mange mennesker oplever perioder med søvnrelaterede problemer. Heldigvis er det ofte forbigående, men det kan være langvarigt og ulideligt, mens det står på.

Din søvnkvalitet er vigtig

Søvn er vigtig for dig, hvis du skal være velfungerende i vågen tilstand. Er din søvnkvalitet nedsat, vil du føle dig uoplagt, og du vil sikkert ikke have hverken lyst eller energi til noget som helst. Dine omgivelser vil opfatte dig som morgensur, irritabel eller meget besværlig at have med at gøre.

Søvnløshed og søvnproblemer rammer mere end halvdelen af os. Så selvom det oftest er forbeholdt ældre mennesker, kan det ske for alle. For de fleste vil den drænende tilstand stå på igennem en periode for dernæst at gå over med eller uden aktiv hjælp. Jf. sundhed.dk bliver tilstanden dog kronisk for omkring ca. 10-15%.

Hvorfor ligger du vågen?

Søvnmangel kan have forskellige fysiske årsager. Har du for eksempel været på rejse på tværs af tidszoner, så har du brudt din søvnrytme, og du kan få svært ved at finde tilbage til normalen igen. Er dit soveværelse for lyst, for varmt eller er der støj omkring dig. Drikker du koffeinholdige drikke de sidste timer inden sengetid. Hvis det er en sådan fysisk årsag, der er skyld i problemet, kan du prøve at ændre på det.

Det kan imidlertid også være svært at falde i søvn og sove godt, hvis du har spekulationer, bekymringer eller andre mentale udfordringer. Er den bagvedliggende årsag til din søvnløshed af sådan karakter, vil en behandling kunne hjælpe.

Behandling af søvnløshed

Vi har gennem tiden behandlet mange mennesker med søvnløshed, søvnbesvær og andre søvnrelaterede tilstande. Hypnose kombineret med psykoterapi er nemlig et godt redskab til at skabe de positive forandringer, der skal til, for at du får et normalt søvnmønster tilbage.

De fleste oplever forbedringer efter få behandlinger.

ANDRE BEHANDLINGER

Back To Top