Skip to content
Behandling Af Sorg

Sorg er en menneskelig følelse og en helt naturlig reaktion på tab. Det er den proces, du skal igennem, for at finde fodfæste igen – når du er blevet adskilt fra noget eller nogen, du har været tæt knyttet til.

De fleste mennesker forbinder sorg med død og tabet af en elsket. En ægtefælle, en mor, en far eller et andet nærtstående menneske.

Der er dog mange andre tab, der også kan udløse en sorgreaktion. Du kan have været igennem en skilsmisse, et nært venskab er definitivt gået i stykker, du har mistet dit kæledyr eller dine børn er flyttet hjemmefra. Du kan reagere med sorg efter tab af job, tab af identitet eller tab af sundhed og styrke i forbindelse med alvorlig sygdom.

Fællesnævneren er, at du som den sørgende har mistet. Og der derfor er noget i dit liv, der aldrig kan blive det samme igen.

Sorg er individuel

For nogle mennesker er sorgen langvarig og så pinefuld, at den fylder alt. Andre oplever sorgen mindre intenst og kommer hurtigere igennem den sorgfyldte periode. Nogen har et stort behov for støtte og for at tale om sorgen, mens andre kun har lyst til at isolere sig.

For nogle sætter sorgen sig så fast, at de udvikler symptomer på depression, PTSD eller angst. Men for langt de fleste bliver det en proces, der på trods af smerten er til at komme igennem.

behandling af sorg

Behandling af sorg

Psykoterapi er samtale med en professionel terapeut, der har redskaberne til at hjælpe dig nemmere eller bedre igennem processen. Den proces, der handler om, at du skal give slip og tage afsked. Og om at genfinde dit fodfæste og din livskvalitet. Så du med tiden kan lære at leve med tabet.

Har dit tab været forbundet med et chok – som for eksempel helt uventet tab –  vil en behandling med hypnoterapi, EMDR eller tankefeltterapi give ekstra god mening, så vi kan forløse de spor, oplevelsen har sat i din krop.

Hvad netop du har behov for, det taler vi om, når vi mødes. Du kan booke en tid direkte i én af vores  kalendre.

ANDRE BEHANDLINGER

Back To Top