Skip to content
L?s Om Angst

Panikangst, socialangst og fobier som klaustrofobi eller araknofobi. Der findes mange former for angst, men der er stor forskel på, hvor generende angsten er. Nogle mennesker har en fobi, der gør enkelte specifikke situationer angstprovokerende og ubehagelige. For andre mennesker kan angsten fylde nærmest i døgndrift og være meget invaliderende.
Fælles for al angst er dog, at det nedsætter din livskvalitet.

Vivi Toft Sivebæk har en af de nyeste special-uddannelser i angst og angstbehandling, så vi er klædt godt på til at hjælpe dig, der lider af angst.

Angst har mange ansigter

Alle mennesker kender til følelsen af angst. Det er nemlig en helt normal overlevelsesmekanisme, at din krop går i alarmberedskab, når du står overfor noget farligt eller skræmmende.

Når angsten bliver til en lidelse får den imidlertid en overdreven karakter. Den bliver ukontrollerbar, og den hindrer dig i at handle fornuftigt.

Angstanfald kan dukke op ud af det blå og give kropslige symptomer som for eksempel kvalme, hjertebanken, rystelser, åndenød, svedeture eller kuldegysninger. De psykiske symptomer kan være bekymring, dødsangst, svimmelhed, katastrofetanker, uvirkelighedsfølelse m.m. Følelsesmæssigt kan angsten give bekymring, usikkerhed, panik og eventuelt få dig til at føle dig skamfuld og skyldig. Sidst men ikke mindst er din adfærd sandsynligvis påvirket ved, at du prøver at undgå det, der normalt udløser din angst – koste hvad det koste vil.

Angstlidelser kan altså påvirke både krop, følelser, tanker og adfærd på forskellige måder.

At slippe angst

Selv om du gerne vil slippe din angst eller fobi, er det helt naturligt, hvis tanken om det alligevel er ubehagelig. Måske har angsten været din følgesvend i så lang tid, at den giver dig en følelse af tryghed. Det tager vi i vores klinik naturligvis hensyn til, så vi sikrer, at vi vælger den rette metode, og at behandlingen forløber i et tempo, hvor du føler dig helt tryg.

Vores møde starter med, at vi vil spørge ind til dine oplevelser med angst, og høre dine tanker om hvor det stammer fra. De oplysninger du giver os, bruger vi, når vi dernæst går i gang med en terapeutisk behandling og eventuel hypnose.

Under behandlingen vil du få kontakt til den tidligere negative oplevelse, der hænger sammen med din angst eller fobi. Den kontakt muliggør, at vi sammen kan neutralisere oplevelserne, så de ophører med at have indflydelse på dit liv.

Efterfølgende vil du føle dig rigtig godt tilpas, og du vil sandsynligvis mærke de første forandringer, der kan være med til at højne din livskvalitet. 3 – 4 behandlinger er normalt nok til at skabe varige forandringer.

ANDRE BEHANDLINGER

Back To Top