Skip to content

At kroppen husker, er efterhånden et kendt begreb for de fleste. Har vi haft en negativ oplevelse, fået et chok eller været udsat for et traume, så gemmer kroppen oplevelsen som en svingning (resonans eller klang). Hvis du senere i livet oplever en hændelse med samme svingning, reagerer dit nervesystem som første gang du havde samme svingning. Dette kaldes også med et mere velkendt begreb ”at vække genklang”. 

hypnose

BEHANDLING MED TFT

TFT er en effektiv metode til at behandle mange forskellige udfordringer. Her er et lille udsnit: 

EN LILLE HISTORIE

”Ude på bondegården boede en lille mus i sit trygge musehul lige ved siden af vandposten. En dag var musen ude for at samle forråd til vinteren. På gårdspladsen fik musen øje på den store hankat. Det værste var, at den store hankat også fik øje på musen. I et splitsekund overvejede musen om den kunne slå hankatten ihjel, eller om hankatten kunne slå musen ihjel. Det første var nok mest usandsynligt. Musen overvejede så om den kunne stikke af og nå ned i sit musehul. Nej, katten var for tæt på.

Som sidste brugbare strategi væltede musen om på ryggen og spillede død. Hankatten var hurtigt henne ved musen, og stak sin næse ned til musen. Katten kunne mærke at musen var kold, og mistede hurtigt interessen for den. Den skulle ikke nyde noget af at spise en selvdød mus. Katten luskede væk. Musen åbnede forsigtigt det ene øjenlåg, og konstaterede at katten var langt nok væk til at den kunne nå i sikkerhed i sit musehul.

Sikkert nede i sit musehul begyndte musen at ryste over hele kroppen. Den rystede et godt stykke tid, men faldt herefter til ro. Den energi som musen fik i sin krop til enten at kæmpe eller flygte var ganske enkelt ikke blevet brugt, og skulle nu ud af kroppen igen, så den ikke satte sig i kroppen som en negativ energi”. 

HVAD ER TANKEFELTTERAPI / TFT

Den lille historie er en beskrivelse af alle pattedyrs kamp/flugt/frys reaktion. Det samme gælder for os mennesker. Vi benytter os af helt de samme overlevelsesstrategier som musen. Blot glemmer vi alt for ofte at ryste den opsparede energi af os efter en ubehagelig oplevelse. Derfor sætter oplevelsen sig i vores krop som negativ energi med en tilhørende svingning, og bliver trigget, når vi igen oplever noget lignende. 

For at genoprette et normalt fungerende nervesystem, er det nødvendigt at arbejde med både krop og psyke. Når en oplevelse er for voldsom, og den ikke kan rummes i hovedet, gemmes den i kroppen. Det er derfor nødvendigt at forløse den opsparede negative energi i kroppen, som er årsag til ubehaget. Det er her, at tankefeltterapi (TFT) er en meget simpel og yderst effektiv teknik. 

Kroppen har en række energibaner, som påvirkes med at behandleren banker let på triggerpunkterne i en bestemt rækkefølge, der bestemmes ud fra den følelse eller problem, der er årsagen. Samtidig har klienten fokus på sit ubehag, og dermed åbnet op for at frisætte den negative uforløste energi. Behandlingen skal eventuel gentages flere gange samtidig med at klienten modtager psykoterapi for at arbejde med tankerne og følelserne, der er knyttet til den samme oplevelse. 

Back To Top