Skip to content

HYPNOSE OG HYPNOTERAPI

Hypnose er en bevidsthedsmæssig tilstand i hjernen, der svarer til at dagdrømme eller at falde i staver. Tilstanden i sig selv kan ikke flytte noget som helst. Det er først, når vi kombinerer hypnosen med psykoterapi – det der kaldes hypnoterapi – at vi sammen kan opnå mærkbare resultater.

Hypnoterapi kan bruges til langt de fleste følelsesmæssige ubalancer. Derfor bruger vi hypnose i størstedelen af vores behandlinger, hvis du som klient vel at mærke ønsker det.

Børn kan fra skolealderen fint komme i hypnose, og vi har erfaring med, at de tager rigtig godt imod behandlingen.

hypnose

DERFOR BRUGER VI HYPNOSE

Eventuelle traumer og andre ubearbejdede oplevelser er lagret i dit nervesystem. Din krop husker alle disse påvirkninger, og du bærer dagligt rundt på dem – ofte uden at være klar over det.

Forløses oplevelserne ikke, vil de blive siddende i dit system eller i din krop og kan føre til sygdomme eller symptomer som angst, stress, depression, lavt selvværd og lignende.

Når vi bruger hypnose som supplement til psykoterapi, er det for at bringe dig helt i kontakt med din krop, med det formål at få fat i det din krop husker. På den måde kan du overlade det til dit underbevidste at gøre en stor del af helingsarbejdet.

Ved at få adgang til dybere lag af din psyke, har vi altså mulighed for at forløse det, der binder dig til fortiden og dermed sætte dig fri.

hypnose i Kolding

ET SPØRGSMÅL OM TILLID

En succesfuld hypnose kræver et tillidsforhold mellem dig som klient og os som hypnotisører. Derfor bruger vi i vores klinik god tid på at fortælle dig om hypnose, så du bliver helt afklaret med, hvad du kan forvente. Du får selvfølgelig mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have, så vi sammen sikrer os, at du er helt tryg, inden vi går i gang.

Udgangspunktet for succes med en hypnotisk behandling er derfor et spørgsmål om tillid.

MISTER DU KONTROLLEN UNDER HYPNOSE?

Svaret er nej, og det er der god forklaring på.

Hypnose kræver din positive medvirken. Det vil sige, at du langsomt kan tillade din hjerne at slappe af, mens du frivilligt følger de forslag, der kommer fra hypnotisøren. Du kan altså ikke hypnotiseres mod din vilje!

Mange tror, at man under hypnose taber sin egenkontrol. Det forholder sig helt omvendt under en professionel hypnose. Igennem vores fælles respektfulde samarbejde vil du opleve en øget egenkontrol over tanker, følelser og kropslige fornemmelser. Du er så faktisk mere i kontrol under hypnosen end uden hypnose.

Du falder heller ikke i søvn under hypnose. Tværtimod er du en mere skærpet version af dig selv gennem hele hypnoterapien.

Back To Top