Skip to content
L?s Om Jalousi

Jalousi er ødelæggende. For dig der er jaloux, for den der er genstand for din jalousi og for jeres forhold. Jalousi kan overskygge din fornuft, og kan i yderste konsekvens blive helt ukontrollerbar. Men du kan ikke selv gøre for det.

Hvad er jalousi?

Når du elsker et andet menneske, har du noget meget værdifuldt på spil – du har åbnet dit hjerte for den anden. Du har gjort dig sårbar. Du har sat dig selv derud, hvor der er noget at miste.

Og det er netop det, jalousi omhandler. Jalousi er en form for angst. Angst for ikke at være god nok, og angst for at miste den du elsker.

Hvad vil det sige at være jaloux?

Din jalousi næres, hvis din partner overskrider dine grænser, men ofte vil forestillingen om det være nok i sig selv.

Du kan føle en snert af jalousi, eller du kan blive så jaloux, at du ikke kan styre dine egne handlinger. Du bliver mistroisk og overvågende, og du graver dig selv længere og længere ned i følelsen af bedrag. ”Der foregår noget bag min ryg”, ”Min elskede elsker mig ikke længere” og ”Jeg er slet ikke værd at elske”, kan du tænke.

Du kan fylde dig selv med negative tanker om dig selv, og om din partners hensigter og handlinger. Og din partner skal findes sig i mistro, overvågning og kritiske spørgsmål. Jalousi er opslidende.

Hvor kommer jalousien fra?

Jalousi er mest almindeligt i parforhold, men det kan også forekomme i andre forhold som f.eks. blandt søskende, venner eller kolleger. Og de fleste oplever følelsen på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Kimen til jalousi kan stamme fra et lavt selvværd, et tidligere svigt der ikke er blevet behandlet, eller sågar fra din barndom. Fik du som barn ikke kærlighed nok fra dine forældre, vil du gøre alt for at passe på kærligheden, når du møder den senere i livet. Fornemmer du, at din nye kærlighed bliver truet, reagerer du med jalousi i et desperat forsøg på at slippe for sorgen over tab af kærlighed – de følelser din krop husker, fra dengang du var barn.

Med psykoterapi og hypnoterapi kan vi hjælpe dig med behandling af jalousien ved at frigøre gamle følelser og tankemønstre, så du kan begynde at nyde dine relationer uden ødelæggende tvangstanker.

ANDRE BEHANDLINGER

Back To Top